צדק חלוקתי: "בתוך שנתיים – כיסוי סלולרי מלא בכל יו"ש"

    יו"ש ובקעת הירדן הם חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל וחייבים לתת לאזרחים המתגוררים שם שירותים זהים לאלה שמקבלים שאר האזרחים. כמי שמתנגד להקמת מדינה פלסטינית, אני רואה שההתיישבות צוברת ותק מבלי שמוענק לה טיפול ראוי מצד רשויות המדינה
    איתי גדסי No Comments on צדק חלוקתי: "בתוך שנתיים – כיסוי סלולרי מלא בכל יו"ש"

    נציג משרד התקשורת התחייב היום בדיון בוועדה לצדק חלוקתי ולשוויון חברתי כל בתוך שנתיים כל יהודה ושומרון תהיה תחת כיסוי סלולרי • יו"ר הוועדה מיקי זוהר: "ישנם פערים אדירים ולא אנושיים בין תושבי יו"ש לבין תושבי שאר מדינת ישראל"

    ח"כ מיקי זוהר צילום: פייסבוק
    יו"ש ובקעת הירדן הם חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל וחייבים לתת לאזרחים המתגוררים שם שירותים זהים לאלה שמקבלים שאר האזרחים. כמי שמתנגד להקמת מדינה פלסטינית, אני רואה שההתיישבות צוברת ותק מבלי שמוענק לה טיפול ראוי מצד רשויות המדינה
    22:32
    07.05.24
    נתי קאליש No Comments on פרסום ראשון: האדמו"ר ידליק בירושלים, המשפיע בבית שמש

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    הוועדה המיוחדת לצדק חלוקתי ולשוויון חברתי דנה הבוקר (ג') באפלייתם של אזרחי ישראל תושבי יהודה, שומרון ובקעת הירדן אל מול שאר אזרחי המדינה החיים בתוך הקו הירוק – בין השאר בתחומי תשתיות המים והקליטה הסלולרית, התחבורה ואיכות הסביבה.

    בפתח הדיון אמר יו"ר הוועדה חה"כ מיקי זוהר (הליכוד): "יו"ש ובקעת הירדן הם  חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל וחייבים לתת לאזרחים המתגוררים שם שירותים זהים לאלה שמקבלים שאר האזרחים. כמי שמתנגד להקמת מדינה פלסטינית, אני רואה שההתיישבות צוברת ותק מבלי שמוענק לה טיפול ראוי מצד רשויות המדינה".

    במהלך הדיון התחייב רמ"ט שר התקשורת עו"ד רן שטרית כי בתוך שנתיים יכוסה כל שטח יהודה ושומרון מבחינה סלולרית, ובכך יינתן לתושבים מענה ביטחוני בכבישים במקרי חירום.

    קובי אלירז, עוזר שר הביטחון לענייני התיישבות, ציין כי מדובר בסכום של כ-40 מיליון שקלים שמשרדו יקצה לטובת העניין. בעניינו של החייל יהודה הישראלי, שנפצע ב"צוק איתן" ובשל בעיות ביורוקרטיות לא התאפשר למשפחתו להתאים את ביתם בעפרה לקליטתו, הודה אלירז כי את המקרה הזה לא הצליח משרד הביטחון לפתור, אולם סיפר כי נערכת עבודת מטה על מנת למצוא פתרון מערכתי למקרים דומים בעתיד.

    קב"ט מועצת יש"ע שלמה ועקנין הציף בדיון את בעיית מיגון האוטובוסים ביו"ש. לדבריו, רוב צי האוטובוסים הקיימים מוגן בראשית שנות האלפיים, וכיום – כ-15 שנה אחרי – האוטובוסים יוצאים משימוש.

    דרורה קלמנט, תושבת אפרת שבגוש עציון, אמרה: "אנחנו אזרחים סוג ב' כמעט מכל בחינה. לא יתכן שאזרח שמשלם מיסים לא יוכל לתבוע ענייני ארנונה או להיעזר בחוק נגישות לנכים שלא חל ביו"ש".

    לילך עטרי מיקיר שבשומרון סיפרה על שורה של מקרי הטרדות נוסעים ונוסעות יהודיים באוטובוסים ביו"ש מצד נוסעים פלסטינים. בנוסף סיפרה על חייל מקדומים שמשרת בקריה בת"א שקיבל הוראה ממפקדיו לנסוע לבסיס בלבוש אזרחי משום שכל האוטובוס מלא בפלסטינים.

    חבר הוועדה מוטי יוגב (הבית היהודי) העומד גם בראש ועדת המשנה ליו"ש בוועדת חו"ב אמר כי הדגשים בתקציב המדינה הקרוב חייבים להיות בנושאי המיגון, תשתיות המים והכבישים והמעברים ביו"ש.

    יו"ר הוועדה חה"כ מיקי זוהר סיכם את הדיון ואמר: "הוועדה קובעת כי ישנם פערים אדירים ולא אנושיים בין יהודה, שומרון ובקעת הירדן לבין שאר חלקי הארץ. פערים אשר מהווים סכנה ממשית לביטחון האזרחים ולשלמות המדינה וביטחונה". ח"כ זוהר קרא לטיפול מיידי בסוגיות הסלולר, תשתיות המים, איכות הסביבה, התחבורה ובידוק הפלסטינים באוטובוסים".

    "אין הבדל או שוני בין אזרחי יו"ש ובקעת הירדן לשאר אזרחי ישראל ועל כן הם זכאים לזכויות דמוקרטיות שוות כמו כל שאר האזרחים, ועל כן על משרדי הממשלה להכניס לתכניות העבודה שלהם את הצרכים באזורים אלה", דברי חה"כ זוהר.



    0 תגובות